Hoe ziet de activiteit Vissen op de Pier er precies uit?

vissen-2013-33Na de ontmoeting met Peter (en eventueel zijn college), neemt iedereen zijn eigen hengel in zijn hand en start onze wandeling op de pier. De Noord-pier is 2 kilometer lang en de beste vangst heb je als je in ieder geval halverwege de pier bent. De wandeling is geen straf, want regelmatig zie je een zeehond, een containerschip of de boot naar Engeland. Reken er maar op dat je ongeveer 25 minute relaxt aan het wandelen bent.

Waar we precies gaan vissen, hangt af van een aantal factoren, zoals de wind, de drukte op de pier en de ervaring van de vissers. Aangekomen op de plek, legt Peter uit, hoe je de hengel optuigt, hoe je je aas op de haak zet, de hengel ingooit en waar je verder op moet letten.

En dan gooi je je hengel uit, trek je je draad strak en ga je lekker zitten of staan. En dan start het grote wachten…. wachten op de vangst. De ene keer heb je mazzel en vang je de ene vis na de andere. Maar soms zit het tegen, maar dat hoort bij de activiteit vissen op de pier.

Aan het eind kun je je vis fileren, om later thuis lekker de bakken. Peter kan je uiteraard demonsteren hoe je een visje fileert, maar kun je niet wachten; kijk dan deze demonstratie van chefkok Eric van Veluwen.